«Lletrafaller» núm. 13 (2020)

10,00

FALLES I…

La ‘moguda de Valéncia’ dels 80 | L’Estatut Valencià | Carnavals de Cadis: els llibrets cantats | L’impuls de Lo Rat Penat als premis a les falles | Memòria fallera: Josep Maria Esteve Victòria i Vicent Miguel Carceller | Falla de Loriguilla | Gorrinades falleres

GUIES PER A MALALTS DE FALLES

Les falles municipals i la Secció Especial

I el tradicional Recorregut a banda per totes les categories.

FALLERES MAJORS DE VALÉNCIA

Consuelo Llobell Frasquet FMV’20

Carla García Pérez FMIV’20

¡TOTES LES FALLES DE CATARROJA!

Auca Lletrafallera | Poesia festiva | Ilustracions | Ninot de més tro’20

1 persona està veent este llibre/revista

Descripció

El llector de «Lletrafaller» trobarà, entre uns atres, texts sobre la ‘moguda’ fallera dels 80 i 90, les Falles i la reivindicació de l’Estatut d’Autonomia en les primeres décades del sigle XX, els premis a les Falles que otorgava Lo Rat Penat abans que escomençara a fer-ho l’Ajuntament, la Falla de Loriguilla, els llibrets cantats de Cadis o un reportage sobre Esteve Victòria i Miguel Carceller. Aixina mateix, no falten el nostre tradicional “recorregut a banda” per les falles de totes les categories i una completa recopilació de les de la Secció Especial, com també les entrevistes a la Fallera Major i a la Fallera Major Infantil de Valéncia, l’auca lletrafallera o la desfilà de ninots de l’Exposició. Enguany s’incorpora com a novetat un atre recorregut: totes les Falles de Catarroja.

Per primera volta, l’artiste i dissenyador gràfic gadità Antonio Vela Oliva firma la portada. Vela, ademés de ser l’autor del cartell oficial del Carnaval de Cadis de 2020, és un artiste que se dedica des de fa més de dos décades al disseny gràfic i a la pintura. La publicació fallera inclou també les ilustracions del dissenyador caraqueny Luis Moreno, del valencià Mascarós, de l’artiste Víctor Valero, aixina com les de Toni Ugó. Tot, versat per Nelo Pinyol i l’auca de Pereta Endolç.

Enguany, per una atra banda, junt en la revista, se torna a adjuntar el Llibret de l’atra Falla de l’Ajuntament, editat pel Casal Bernat i Baldoví, que recupera l’històrica capçalera de El Mòle. Fon la primera publicació periòdica en llengua valenciana. Editada baix l’espenta principal de Josep Maria Bonilla (Nap i Col) i en la colaboració, entre atres, de Josep Bernat i Baldoví (Garrofa), la revista fon eixemple de l’us de la sàtira i la retranca valenciana per a aproximar-se a la conflictiva realitat social i política de la seua época.

«Lletrafaller» és una revista editada per l’editorial L’Oronella i per Foment de les Lletres Valencianes. Foment és una entitat que presidix l’escritor Òscar Rueda –al remat, també president del Casal Bernat i Baldoví– i de la qual formen part com a directius el poeta Ricart Folgado, Miquel Ramon i Quiles i el director de «Lletrafaller», Juli Amadeu Àrias.

Resenyes:

culturavalenciana.es:

Juli Amadeu Àrias: “Tirem una traca perque «Lletrafaller» torna a eixir al carrer”

La Falla L’Alcota-Sagunt de Quart de Poblet guanya el Premi «Lletrafaller» al Ninot de Més Tro 2020

distritofallas.com:

‘Actualidad Fallera’ y ‘Lletrafaller’ se presentan la semana que viene

cendradigital.com:

La Falla L’Alcota-Sagunt de Quart de Poblet guanya el Premi «Lletrafaller» al Ninot de Més Tro 2020

You may also like…