Històries de Valéncia

14,95

Llibre d’Antoni Atienza

Antoni Atienza és u dels nostres historiadors de referència; autor, entre atres, de La Real Senyera. Bandera Nacional dels Valencians. Este llibre arreplega onze dels seus artículs de divulgació històrica, que recorren l’història del poble valencià des de l’Edat Mija fins a dates recents.

En Històries de Valéncia trobarem les claus bàsiques per a entendre el naiximent del sentiment nacional valencià; sabrem la manera en que es conformaren definitivament les fronteres del Regne de Valéncia; i coneixerem tant la Guerra de l’Unió en el sigle XIV com la revolta agrícola valenciana de 1801.

També podrem llegir cóm Requena i Utiel se feren valencianes; reviurem la campanya per l’autonomia valenciana de 1933 i els dramàtics bombardejos que patí la nostra terra en el marc de la guerra civil; recordarem les figures de grans prohoms del valencianisme del sigle XX, com Nicolau Primitiu, Almela i Vives, Beüt, Mateu i Llopis o Andrés Cabrelles; i repassarem en plaer la llarga història de la Muixaranga d’Algemesí.

1 persona està veent este llibre/revista

Descripció

Antoni Atienza Peñarroja

Antoni AtienzaL’autor de Històries de Valéncia és un historiador, professor i escritor valencià, naixcut en la ciutat de Valéncia el 15 de març de 1960.

Atienza és llicenciat en Geografia i Història per l’Universitat de Valéncia-Estudi General i professor d’Història. Colaborador habitual de revistes com La Aventura de la Historia, Historia16, Lletraferit, Renou o «Lletrafaller».

Antoni Atienza té publicades diverses obres de divulgació, investigacio i estudis sobre etnologia, aixina com edicions d’obres clàssiques, com Teatre Valencià de la Germania (L’Oronella, 2000). És autor de treballs com “Els Papes Borja. Valencians” dins del volum Lluís de Santangel-Els Borja (Série Històrica de la RACV núm. 22) o el llibre de relats L’última cavalcada de César Borja (Colecció Rajolar de L’Oronella).

Fon nomenat “Escritor de l’Any 2001” per l’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana, com a reconeiximent a la seua activitat com a noveliste i narrador de fondo històric, ademés de gojar d’un prestigi inqüestionat com a investigador de l’història valenciana. Destaquen en est últim camp els llibres La Real Senyera (L’Oronella, 2001), Els Borja. Valencians (L’Oronella , 2002), al qual se suma ara Històries de Valéncia.