De regionalisme i valentinicultura (1902)

9,75

Fausti Barberà

(Edició d’Antoni Atienza)

De regionalisme i valentinicultura és el nom d’un discurs pronunciat el 7 de decembre de 1902 per Faustí Barberà en Lo Rat Penat, Societat de les Glòries Valencianes. Este text, que fon publicat en 1910 en una edició comentada pel propi autor, és considerat com el treball que dona naiximent al valencianisme polític. En el discurs, el doctor Barberà reivindicava les característiques culturals del poble valencià, l’autogovern per al Regne de Valéncia i l’ensenyança i un major us social de la llengua valenciana, al mateix temps que denunciava el sistema polític sorgit de la Restauració borbònica.

Agotat

Descripció

Sobre Fausti Barberà i De regionalisme i valentinicultura

Fausti Barberà i Martí (Alaquas, 20 de decembre de 1850 – Valéncia, 5 de giner de 1924), fon un mege, escritor i polític valencianiste. El seu llibre De Regionalisme i Valentinicultura (1910) es considera el primer cos teoric del valencianisme i el nacionalisme valencià.

Barberà fon director del Centre de Cultura Valenciana i vicepresident de Lo Rat Penat. També presidí la I Assamblea Regionalista de Valéncia i fundà Valéncia Nova.

Fon membre de la Societé Internationale de Dialectologie Romane. Participà en la junta organisadora del I Congrés d’Història de la Corona d’Aragó.