L’Alqueria

9,75

Novela d’Obduli Jovaní

L’Alqueria és l’obra guanyadora del V Premi Feases de Novela (dins dels XVIII Premis El Piló). El santmatevà Obduli Jovani nos parla de la vida d’una generació de llauradors en una alqueria de les rodalies de Llíria. L’història transcorre en paralel a la vida de Quiquet, des de que és un espavilat chiquet, fins que es convertix en Don Francesc, un exitós home de negocis. La decadència de l’alqueria aconteny durant la Guerra Civil i transmet la perspectiva que del conflicte es tenia en el món rural valencià. En els màrgens de la vida quotidiana dels personages, se nos conta cóm vingué; cóm passà eixa conflagració i cóm fon l’immediata posguerra. Esta novela, no obstant, no conta els grans fets ni d’açò ni de cap atra cosa; sino els detalls íntims de les persones que vieun a l’entorn dels habitants de l’alqueria.

1 persona està veent este llibre/revista

Descripció

Obduli Jovaní

L’Alqueria se publicà quan l’autor, ya desaparegut, tenia 74 anys. Jovaní naixqué en Sant Mateu (Baix Maestrat) en 1932. Fon periodiste i escritor; eixercí de columniste en l’edició valenciana del diari ABC i colaborador habitual de «Lletrafaller», revista editada per L’Oronella-Foment de les Lletres Valencianes.

Entre els seus reconeiximents, obtingué l’Accèsit a la Flor Natural, la Viola d’Or, l’Englantina d’Or i el Premi de contes en els Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia, organisats per Lo Rat Penat. També el Premi Roïç de Corella de poesia en valencià, otorgat per l’Ajuntament de Valéncia, el Premi de Poesia religiosa de la Sèu de Xàtiva i el de la Mare de Deu del Lledó, de Castelló de la Plana.

Així mateix, obtingué el Premi de poesia de l’Ateneu Cultural de Paterna, el Premi de contes “El Palleter” de Catarroja, el Premi de relats del Colege d’Agents Comercials de Valéncia i el Premi de relats de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Valéncia.

Ha segut, ademés, finaliste del Premi de contes de Peníscola i finaliste del Premi “Antonio Machado” de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, de Madrit.

En 2006 guanyà, en la novela L’alqueria, el V Premi de novela Frederic Feases, dins dels XVIII premis El Piló, que convoca anualment esta associació cultural de Burjassot, conjuntament en l’editorial L’Oronella.

Obduli Jovani colaborava habitualment en els Recitals poètics primavera d’estiu que organisa l’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana, i ha participat en obres colectives d’esta associació, com en  Clams en llibertat.

En l’any 2006 fon proclamat per l’Aellva Premi Escritor de l’any.

L’últim acte de l’associació en el que participà, en calitat de llector, fon la tertúlia de prosa de giner de 2013.

*Ilustració de portada L’Alqueria, acrílic sobre taula de Miquel Martí.

You may also like…