L’última cavalcada de César Borja

9,75

Relats d’Antoni Atienza

L’última cavalcada de Cesar Borja, relat que dona títul ad este recull, narra el sege de Viana, comandat pel polèmic valencià. Envoltat d’èpica, el fill del papa Aleixandre VI nos mostra, en la lliteratura d’Atienza, la seua faceta humana, el seu aïllament, les injustícies de l’época i els odis i rezels que envoltaren a la seua família.

El volum inclou també dos relats, “Les cendres de l’orgull”, en que l’astúcia d’Orissó, regul de l’Helice ibèrica, venç a les tropes d’Asdrúbal; i “El millor dels amics”: en la taifa de Sevilla el rei Motamid i el poeta dianenc Ibn Labbana patixen les pressions d’Alfons VI i tra traïció dels almoràvits que expulsaran al rei  a l’Atlas magrebí, a on trobarà a Alà. Tanca el llibre la fantàstica novela curta “Els lleons de la Mediterrànea”, que narra el combat naval entre les armades del Regne de Valéncia i del Marroc que tingué lloc en 1281, ofensiva en que Pere I de Valéncia vullgué castigar les incursions dels pirates berberiscs en les costes valencianes.

1 persona està veent este llibre/revista

Descripció

Antoni Atienza (autor de L’última cavalcada de César Borja)

Atienza (Valéncia C., 1960), autor de L’última cavalcada de César Borja, és llicenciat en Geografia i Història per l’Universitat de Valéncia-EG i professor. Articuliste de diverses publicacions, entre les quals destaquem la revista «Lletrafaller».

Ha publicat numeroses obres divulgatives d’història, estudis sobre etnologia i ha colaborat en unes atres publicacions periòdiques com Teatre Valencià de la Germania. Esta és la seua primera obra de ficció.

*Ilustració de portada: retrat de César Borja, oli atribuït a Giorgione. Acadèmia Carrara (Itàlia).