«Lletrafaller» núm. 15 (2022)

7,00

A LA LLUM DE LES PALMERES…

Falles i Fogueres: Germans de fòc | Reivindicacions valencianes en les Falles | Des de dins: Ser Fallera Major | Les dònes en el Concurs de Llibrets | Falles de Gandia

UN COET PER…

Vicente Luna i Francesc de Borja Picó

ENTREVISTES

María Rosa Pallás, Marina Puche, Donís Martín i Manolo Sanchis

FALLERES MAJORS DE VALÉNCIA

Carmen Martín Carbonell FMV’22 | Nerea López Maestre FMIV’22

GUIES PER A MALALTS DE FALLES

Les falles municipals, la Secció Especial i el Recorregut a banda per parelles…

ADEMÉS

Auca Lletrafallera | Poesia festiva | Ilustracions de Marina Puche, Josep Lluís Aguilar, Toni Ugó, Mascarós i Ampar Ripollés | Ninot de més Tro’22

1 persona està veent este llibre/revista

Descripció

El llector de «Lletrafaller» trobarà, entre uns atres, texts sobre l’artiste Vicent Luna, l’últim de la generació d’or; les Falles i les Fogueres; entrevista a María Rosa Pallás Vanaclocha, pionera presidenta de falla; les dònes en el Concurs de Llibrets de Lo Rat Penat; entrevistes a Marina Puche, Donís Martin i Manolo Sanchis. Aixina mateix, no falten el nostre tradicional “recorregut a banda”, la recopilació de les falles de la Secció Especial i les municipals, com també les entrevistes a la Fallera Major i a la Fallera Major Infantil de Valéncia, l’auca lletrafallera o la desfilà de ninots de l’Exposició.

L’artista Marina Puche, que enguany colabora en la falla gran de Pizarro-Ciril Amorós, firma la portada de «Lletrafaller». La publicació fallera inclou també les ilustracions de Josep Lluís Aguilar (contraportada), Ampar Ripollés, Toni Ugó i Mascarós. Tot, versat per Nelo Pinyol i l’auca de Pereta Endolç.

Un any més, la revista satírica, editada pel Casal Bernat i Baldoví, s’entrega de manera gratuïta junt en «Lletrafaller». La portada de El Mòle, també conegut com a Llibret de l’atra Falla de l’Ajuntament, és de la jove Penèlope Aguilar. L’històrica capçalera, que constituïx la publicació periòdica més antiga en llengua valenciana, fon fundada en 1837 per Josep Maria Bonilla, i contà en la colaboració de Josep Bernat i Baldoví i de Pasqual Pérez.

Establiments a on trobar «Lletrafaller» 2022

Resenyes

Cultura Valenciana

La Falla Plaça del Pouet de Burjassot guanya el Premi «Lletrafaller» al Ninot de més Tro 2022

Ya esta a la venda el ‘Lletrafaller’, la revista fallera per a valencians


Levante-EMV

www.levante-emv.com/horta/2022/03/02/placa-pouet-burjassot-premi-lletrafaller-63344736.amp.html


Cendra

La Falla Plaça del Pouet de Burjassot guanya el Premi «Lletrafaller» al Ninot de més Tro 2022


Univers Faller


Locos por las Fallas

#Fallas22: Presentación de la Revista Lletrafaller


Junta Central Fallera


Marina Puche


Distival (distribuidora)