LLAR. Lletres. Aforismes. Relats.

14,95

Josep Cubells Puertes

Vora cinccents aforismes, trentauna cançons i dèu relats estructuren este peculiar llibre trigènero sense precedents. Els significats de l’acrònim LLAR (Lletres, Aforismes i Relats) se van complementant: inicialment era el deu de la casa i de la família que el temps transformà en chimenera i el seu fòc a on se caldeja la vivenda i se cuina… i una nova metamorfosis la fa mutar a casa habitada… que s’eixampla i s’erigix com a sèu social. En la mateixa mida l’edifici lliterari, que Josep Cubells va bastint, procura una renovació constant de metàfores, estils, recursos tècnics, conreu i transformació de la llengua, obligant-se a la brevetat i al fòc de la renovació conceptual, oferint varietat i vitalitat, en abundància d’humor, desmitificació i crítica social, una filosofia que veu de les fonts més diverses pero que vol abocar-se per a ser escoltada, cantada i contada. Un llibre construït en llibreta, bolígraf de quatre colors i respiracions diafragmàtiques. Escrit en l’autobús, en el balcó, en la cuina guitarra en mà, en un despaig en vistes al desllunat a on s’estenen llibres al sol i especialment mentrimentres camina per l’horta, per la devesa i pel poble, perque caminar inventant mons és una celebració de la vida. I això mereix ser escrit. El llibre conta, ademés, en les ilustracions de Marina Cubells i Paula Cubells.

1 persona està veent este llibre/revista

Descripció

Josep Cubells Puertes

(Alfafar, 1968).

CubellsL’autor de «LLAR» ha obtengut tres premis de novela: Naixcut dos voltes, Yíldiz i els Onironautes i Caront). Té publicat un llibre de relats Crisàlides. Ha participat en dos llibres colectius de poesia i sèt de relat. S’ha format en numerosos seminaris i tallers de tècniques narratives en lliteratura.
Fon nomenat Escritor de l’Any en 2012 per l’Aellva. Ha participat cinc voltes en els Tallers de Prosa de l’Aellva.
Ha realisat cursos de cinematografia i teatre. Compositor de la música i lletres del grup Cançó Senzilla i Intempèrie Grup. Ha musicat a poetes valencians.
Colabora en la revista Ucrònica. Presidix l’associació sociocultural Enclavedeblog. Han pujat més de 200 vídeos culturals al seu canal de YouTube, entrevistes, reportages i organisació de concerts, entre ells el cicle Metrovadores, portant a 33 artistes al Metro de Valéncia. Conten en companyia teatral.
Ha estrenat un entremés, Volguda tia Ampar, i una obra pròpia, Buscant a Ariadna, coescrita junt a Isabel Doceda, en el Saló Capri de Paterna, organisat per l’Ateneu Cultural de Paterna.