L’ensomi del rei

14,95

Jesús Moya i Casado

L’ensomi del rei: En 1231, el rei Jaume I d’Aragó ha conquistat ya el Regne de Mallorca i, encorajat per la noblea aragonesa, se dispon a conquistar el Regne de Valéncia. Per ad això agrupa un grandiós eixèrcit, reunint tropes tant dels seus estats i dominis com de procedències estrangeres.
El lloc d’El Puig de Cebolla és l’escenari de la darrera gran batalla, ans de la conquista definitiva de l’amurallada capital del regne. Un regne governat per Zayan, últim rei musulmà de Valéncia, contra el que Jaume I confrontarà el seu poder.
En esta novela històrica, Jesús Moya construïx un emocionant relat ambientat en aquells dies crucials per al devindre de l’història de Valéncia, i acosta als valencians del present una fita fonamental del nostre passat com a poble.

1 persona està veent este llibre/revista

Descripció

Jesús Moya i Casado

L’autor de L’ensomi del rei naixqué en Madrit en 1951. Estudià en l’Institut Sant Isidro i més tart en la Complutense; i en 1972 se traslladà a Valéncia, a on viu des de llavors. Professionalment ha segut gerent en diverses empreses.
Bibliòfil i molt actiu en el camp cultural, és autor de diversos ensajos de temàtica històrica, com Història de Burjassot-Valéncia (2001), Política, pura política (2003), De Llíria a México pasando por el exilio (biografia de Joaquín Ibáñez Martín, 2005), Benafer, historia (2009) o Raíces para una historia (estudi sobre la Carta Pobla de Benafer, 2012).
És també l’autor de la primera traducció a la llengua valenciana de En Quixot de La Mancha (2016).
És colaborador del bolletí de l’Entitat Cultural Valenciana El Piló de Burjassot i del bolletí parroquial de l’Iglésia de Sant Miquel de Burjassot, d’a on és archiver. També és colaborador històric en el blog de la població castellonenca de Chert, www.chert.org.
L’ensomi del rei, la publicació de la qual recomanà el jurat del Premi Feases de Novela d’El Piló en l’edició de 2020, és el primer treball narratiu de l’autor que veu la llum.