Història de Valéncia en pindoletes

13,90

José Vilaseca

Una ciutat fascinant baix el sol dorat i els plecs de la nostra Real Senyera, en aroma de taronja i de murta, de fòc i de fum, de sal i canyamel a vora mar. Una terra a on escomença el viage a Les Amèriques, a on els escacs són d’amor i l’aigua es repartix en un “calle vosté, parle vosté”. Una llengua que tingué el primer llibre imprés, la primera Bíblia i de la qual Cervantes digué que era “la més dolça del món”. Uns carrers que contemplaren la mort del governador vell, les lletres de batalla de Martorell, generacions de falles naixent i cremant-se a la porta de la primavera i els vibrants tambors de la Semana Santa Marinera… que tant criticava l’immortal Blasco Ibáñez.

I aixina, pas a pas, llegenda darrere llegenda, s’ompli el flasco de les essències i s’obri la caixeta de les pindoletes més gustoses i valencianes. Benvinguts a Història de Valéncia en pindoletes.

1 persona està veent este llibre/revista

Descripció

José Vilaseca (Valéncia, 1975)

José Vilaseca, autor de «Història de Valéncia en pindoletes»L’autor de Història de Valéncia en pindoletes és diplomat d’Educació Infantil i llicenciat en Pedagogia per l’Universitat de Valéncia. Colaborador de ràdio en vàries emissores, a on parla de llegendes locals, curiositats i folclor en general, aixina com de política i societat.

Cultiva diversos estils lliteraris, tant la novela com l’anecdotari, i ha guanyat el VIII Certamen de Novela Histórica Ciudad de Valeria (Conca), en l’any 2012, el I Certamen de Relato Salvador Regües del Llevant UD en 2015, aixina com, en setembre de 2019, el Certamen Cuenca Histórica. Apassionat de l’història i tradicions de la seua terra, fon durant dos anys Secretari General de la Junta Major de la Semana Santa Marinera i és colaborador del proyecte Lo Cant de l’Estoreta de la Falla Blocs-Plaja, realisant exposicions, conferències i charrades en entitats culturals de Valéncia.

És autor dels llibres: Padre muerte, Sidi: mi señor, Historia de Valencia en pildoritas, Tierra muda, Historia del Reino de Valencia en pildoritas, Gladius hispaniensis, Historia de Alicante en pildoritas, Historia de Murcia y Cartagena en pildoritas, Historia inventada de Cataluña, 110 historias del Levante UD i Yo, que te lo di todo. Ad ells se suma ara la versió en llengua valenciana de Història de Valéncia en pindoletes.